Jak se zapojit

Máš zájem zapojit se do TRAILTOUR?

Postupuj následovně

  1. Zaregistruj se do akce
  2. Vyber si některou z etap TRAILTOUR
  3. Zaběhni si zvolenou etapu a GPS záznam ulož do aplikace Strava (co je to Strava?)

Registrace do akce TRAILTOUR

Abychom na Strava.com mohli číst Tvé aktivity a počítat výsledky, potřebujeme k tomu povolení. Toto povolení můžeš kdykoliv zrušit v nastavení svého účtu na Strava.com. V dalším kroku budeme potřebovat doplnit několik údajů, které potřebujeme pro Tvou účast v TRAILTOUR. 

Aktuální situace nás donutila rozdělit tradiční formát soutěže na dvě samostatné. V letošním ročníku tak můžeš soutěžit v samostatné soutěží v Česku a samostatné soutěži na Slovensku. Pokud se v průběhu soutěže otevřou hranice, klidně se můžeš registrovat i do soutěže v sousedním státu, ale výsledky se ti budou započítávat samostatně. V průběhu celé soutěže dbejte prosím nařízení vlády, hygieniků, případně místních samospráv. Tyto mohou korigovat některá nařízení, která nebyla platná v době startu TRAILTOUR.

Před registrací

Zkontroluj si, jestli jsi přihlášený ke STRAVA skutečně jako ty sám. Zvláště pokud počítač, na kterém provádíš registraci, používá více uživatelů. Pokud na svém Dashboard-u uvidíš své jméno, je vše v pořádku. Pokud je přihlášen ke STRAVA někdo jiný. Odhlaš jej, a přihlaš se jako uživatel, pod kterým se chceš do TRAILTOUR registrovat. Ověřit přihlášeného uživatele můžeš kliknutím zde (otevře odkaz v novém okně). 

  • Zkontoluj si prosím na na svém Strava profilu, jestli máš vyplněné pohlaví. Pokud ne, výsledky se Ti nezapočtou.
  • Přesto, že se to zdá nelogické, potřebujeme, abys nechal v dalším kroku povolená všechna „zátržítka“ jako na obrázku, jinak s námi Strava přes API odmítá komunikovat a my pak nedokážeme Tvé výsledky spočítat.

 

S registrací začneš kliknutím na tlačítko Conect with STRAVA.

Už chceš vyrazit?

  1. Prostuduj si trasu.
  2. Vytiskni si mapku.
  3. Nahrej si GPX soubor s trasou do svého gps zařízení (pokud můžeš)
  4. Pokud si nejsi na rozcestí jistá/ý, radši zastav a podívej se do mapy (pokud sejdeš z trasy, nebudeme Tě moci zařadit do etapy).

Není Ti něco úplně jasné?

V případě, že narazíš na jakýkoliv problém, začni prostudováním tohoto manuálu

Třeba najdeš svoji odpověď právě zde.

Co je to aplikace Strava?

Strava je aplikace, která může sloužit jako tréninkový deník, ale především poskytuje možnost porovnat se na zvoleném úseku s ostatními běžci, kteří jej již také absolvovali. Je to docela návyková funkce, které alespoň na krátký čas naprosto propadnete. Ve své mobilní verzi pro Android nebo iOS umožňuje zaznamenat aktivitu pomocí Tvého smartphonu. Svůj účet můžeš ovládat buď skrze zmíněnou mobilní aplikaci nebo přes webové rozhraní (strava.com), skrze které můžeš nahrávat záznamy svých aktivit také z dalších zařízení, jako jsou hodinky s GPS nebo jiné GPS loggery. Pokud používáš zařízení výrobců jako je Garmin, Suunto, Polar, můžeš jednoduše své aktivity do Stravy nechat automaticky nahrávat. Veškeré podrobnosti k této skvělé aplikaci najdeš na stránkách oficiální podpory: support.strava.com/hc/en-us 

Proč musím použít aplikaci Strava?

Protože nám Strava nabízí skvělý nástroj, jak porovnat všechny účastníky jednotlivých etap. Když zaznamenáš absolvování etapy pomocí Stravy (nebo do ní následně záznam nahraješ), spáruje se Tvoje aktivita s námi vytvořeným segmentem (přesně nadefinovanou tratí) a my tak víme, že jsi danou výzvu řádě absolvoval/a. Navíc  Strava vytvořila toto super video.

Proč se musím registrovat ještě zde na webu?

Aplikace Strava nám neumožňuje Tě přímo kontaktovat v případě výhry. Navíc pokud nechceš, tak nemusíš v rámci Stravy uvádět své pravé jméno, které je viditelné pro všechny - můžeš uvést např. jen přezdívku. My ale Tvé pravé jméno pro zpracování a doručení výhry potřebujeme. Registrovat se stačí pouze jednou (za předpokladu, že nebudeš až do podzimu měnit své uživatelské jméno na Stravě), a to po absolvování první etapy. .

Můžu běžet jednu etapu vícekrát?

Ano můžeš. Klidně můžeš běžet jednu a tu samou etapu třeba 100x. Do výsledků se Ti bude započítávat nejrychlejší pokus.

Kdy se bude můj výkon započítávat do celkového hodnocení TRAILTOUR?

Do soutěže se započítá pouze ten pokus, který bude zaběhnutý v období trvání akce, tj. od 1.5. 2022 do 31. 10. 2022. 

Jaký je princip vyhodnocení jednotlivých etap?

Princip vyhodnocení jednotlivých etap je velice jednoduchý, pouze nejrychlejší muž a žena získají čelenku s logem TRAILTOUR  (viz. pravidla). Dále budeme vyhlašovat celkové hodnocení TRAILTOUR, kam se budou započítávat všechny  etapy, které zaběhneš a soutěží se o velmi hodnotné ceny. 

Mohu se zúčastnit více etap?

Samozřejmě! A vřele to doporučujeme. Kromě cen pro vítěze je ve hře atraktivní tombola, kterou budeme losovat ze všech účastníků, kteří budou mít zaběhnutu alepsoň jednu etapu. Seznam cen najdeš v pravidlech.

Musím se zde registrovat pokaždé, když zaběhnu další etapu?

Ne, registrovat se stačí pouze po zaběhnutí Tvé první etapy. 

Jsou trasy jednotlivých etap nějak značené?

Speciální značení etapy Trailtour budeš hledat marně. Všechny trasy vedou po běžně značených cestách a pěšinách (turistické, naučné nebo cyklo trasy). Doporučujeme si trasu vždy pečlivě nastudovat, sepsat si itinerář nebo si vytisknout mapku. 

Kam mám zaslat připomínku nebo pochvalu?

Psát nám můžeš buď na e-mail inov-8@vavrys.cz nebo přidat příspěvek do příslušné veřejné diskuzní skupiny, která bude pro Trailtour fungovat na adrese facebook.com/groups/inov8trailtour/ . 

Co dělat, když jsem trasu etapy proběhl/a správně, ale Strava mě nezařadila do daného segmentu?

  1. I na případy, kdy může vlivem technologického selhání (např. vypadnutí GPS signálu) k tomuto dojít Strava myslí. Potom doporučujeme postupovat dle tohoto návodu.
  2. Pokud se nepodaří Tvůj záznam spárovat s etapou ani podle výše popsaného tipu, tak nám pošli URL adresu příslušného běhu na Stravě na náš e-mail inov-8@vavrys.cz. Provedeme kontrolu správného proběhnutí dané etapy a všechny nespárované výsledky přidáme do finálních výsledků, po ukončení TRAILTOUR. 
  3. Průběžné výsledky se automaticky načítají ze Stravy a zveřejňují na web www.trailtour.cz  každý den kolem 23:00. Z tohoto důvodu můžeme ručně doplňovat výsledky nespárovaných výzev až po ukončení celé TRAILTOUR