Úvod k INOV-8 TRAILTOUR 2021

Měl jsem dříve kamaráda, který byl neuvěřitelným životním optimistou. Jednou ho na přechodu srazilo auto, ještě v sanitce stihnul „poděkoval“ řidiči se slovy „konečně se v životě aspoň něco děje“. Když se dnes ohlížím za událostmi posledního roku, říkám si tak, jestli se toho v poslední době neděje až nějak moc. Jako v každé velké civilizační krizi v minulosti, doprovází i tu současnou obrovské selhání morálky a elementárních společenských hodnot. I přes to a možná právě proto, jsme v sobě našli sílu připravit 5.ročník INOV-8 TRAILTOUR.

 

Ano, všichni máme plné zuby virtuálního života, lockdownu a všech zmatečných omezení. TRAILTOUR, ale od svého počátku nabízí alternativu. Je to jediný, komplexní etapový běžecký závod v našich zemích. Jsi to jen ty a tvé rozhodnutí, jaké zážitky a poznání objevíš na jednotlivých etapách. Zase si sáhneš na dno, zase seběhneš z trasy, nespáruje se ti segment, zase budeš nadávat na lesáky. Znovu tě dojmou výhledy do našich nádherných zemí, znovu ti budou svítit oči štěstím po doběhu v neznámem prostředí, znovu tě potěší společný hec s partou nejbližších přátel. Znovu se přesvědčíš, že je to tam, jenom se stačí rozhodnout a vyběhnout. Zase objevíš nová místa, znovu v sobě najdeš netušené možnosti…

 

Od 1.května otevřeme na půl roku hřiště, kde budou napsány další neuvěřitelné příběhy. Příběhy, které pohladí po duši, příběhy, které dodávají našim životům potřebnou šťávu, jasný směr a důležitý pocit, že se v našich životech děje opravdu něco pozitivního. Něco, za čím stojí v životě jít.

Vyběhni a hned po první etapě pochopíš…

                                                                                                                    Martin MAREK